ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΕΥΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΣΕ ΑΝΑΦΟΡΕΣ
ΓΙΑ ΕΝΤΟΝΗ ΟΣΜΗ ΣΤΟ ΝΕΡΟ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΤΗΣ Δ.Κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

Σχετικά με τις ερωτήσεις κατοίκων της Δημοτικής Κοινότητας Αλεξάνδρειας στα Τοπικά Sites όσον αφορά την  έντονη μυρωδιά που διαπίστωσαν στο νερό της ύδρευσης σας  ενημερώνουμε τα εξής:

1. Οι πηγές υδροδότησης  της πόλης Αλεξάνδρειας παραμένουν οι ίδιες δηλαδή:

α) Οι πηγές Τριποτάμου και  

β) Τοπικές Γεωτρήσεις που συμπληρώνουν νερό  σε περίοδο  που δεν  επαρκεί το νερό από τις πηγές.

Επειδή η ποιότητα των νερών αυτών των πηγών υδροδότησης δεν άλλαξε τα τεχνικά συνεργεία  της επιχείρησης  έχουν προβεί μέχρι αυτή τη στιγμή σε έλεγχο  για πιθανές βλάβες στο δίκτυο ύδρευσης  κάτι που δεν διαπιστώθηκε. Διαπιστώθηκε όμως πως υπήρχε δυσλειτουργία του χλωριωτή που χλωριώνει το νερό στον υδατόπυργο του αμφιθεάτρου με αποτέλεσμα την υπερχλωρίωση του νερού.

Γι’ αυτό έχουμε προβεί ταχύτατα στο ξέπλυμα  του δικτύου  με ταυτόχρονο άνοιγμα των εκκενωτών  και των πυροσβεστικών κρουνών στο δίκτυο ύδρευσης Αλεξάνδρειας.

Στην πορεία έχουμε προβεί σε αυτοψία και επανέλεγχο χλωρίου στους περισσότερους συνδημότες μας που εξέφρασαν το πρόβλημα  της έντονης  οσμής χλωρίου.

Διαπιστώθηκε πως η οσμή έχει περιοριστεί αισθητά και σε κάποιες περιπτώσεις έχει  εξαφανιστεί εντελώς .

Επειδή οι προσπάθειες  μας θα συνεχιστούν μέχρι την εξάλειψη  του φαινομένου  μην κάνετε οποιαδήποτε χρήση του νερού αν διαπιστώνετε  κάποια οσμή ή θολερότητα  και επικοινωνήσετε άμεσα με τα τηλέφωνα της επιχείρησης    23330  27-965 προκειμένου να προβούμε στις απαραίτητες αναλύσεις του νερού.

Τέλος ευχαριστούμε  όλα τα τοπικά sites  για την άμεση ενημέρωση μας που σκοπό έχει τη δυνατόν καλύτερη παροχή υπηρεσιών προς  εσάς.

Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας .

 

Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Αλεξάνδρειας

 

Μπασδεκόπουλος Θεόδωρος